Werkwijze

Van droom tot realisatie

Het is een droom van velen; een nieuw houten huis laten bouwen, geheel naar eigen wens. Er komt wel het een en ander bij kijken voordat het gerealiseerd is. In houtstapelbouw is veel, bijna alles, mogelijk. Timbertalo adviseert deskundig bij elke fase, van inspiratie, bij het maken van vele keuzes, de vergunningen tot en met de uiteindelijke bouw. Het doorlopen van het hieronder beschreven stappenplan maakt het overzichtelijk.

Stappenplan

  1. Inspiratie en ideeën

Strak, modern en minimalistisch of juist klassiek Scandinavisch? In deze fase wordt er nagedacht over de stijl van het huis en woonwensen. Hoeveel kamers, wel of geen veranda, misschien een loft of dakkapel? Welk soort dak?

Timbertalo heeft zowel moderne als klassieke ontwerpen die als voorbeeld kunnen dienen. De brochures met tekeningen hiervan sturen wij op aanvraag toe. Deze dienen als inspiratiebron om te helpen de wensen en ideeën over het nieuwe huis vorm te geven. Een volledig eigen ontwerp is ook mogelijk. Elk huis wordt op maat gemaakt, om dat de zaagmachines direct door de CAD/CAM ontwerpsoftware wordt aangestuurd. Op deze website en op die website van ons Finse moederbedrijf in Haapavesi www.timber-hirsi.fi/en staat ook veel informatie.

De beste indruk krijg je natuurlijk door eens in zo’n houten huis te komen en rond te kijken, dat kan geregeld worden. Kom bij ons thuis op de Veluwe, of we maken een afspraak in een door ons gerealiseerd huis.

  • Inventarisatiegesprek(ken)

Samen bespreken we alle wensen aan de hand van een handige inventarisatielijst en adviseren over onder andere over de keuze van de logs (welke dikte), isolatie, grootte van de overstekken, dikte van de vloer. Timbertalo is specialist in houtstapelbouw en heeft inzicht in haalbaarheid van plannen. Is het bouwtechnisch te realiseren?

  • Voorlopig schetsontwerp

Nu kan het voorlopige schetsontwerp worden gemaakt. Hiervoor wordt een architect of bouwkundig ontwerper ingeschakeld.

  • Conceptbegroting

Als het schetsontwerp helemaal naar wens is, gaan we rekenen en presenteren wij een conceptbegroting. Als het akkoord is, wordt het definitieve schetsontwerp gemaakt.

  • Welstandsakkoord

Met het definitieve schetsontwerp wordt bij de welstandscommissie een akkoord gevraagd. Timbertalo kan de aanvraag uit handen nemen en het regelen.

  • Tekenen koopcontract

Zodra de welstand akkoord is, is het tijd voor het tekenen van het koopcontract.

  • Bouwtekeningen en vergunning

Nadat u het koopcontract heeft getekend, zullen alle bouwtekeningen, constructieberekeningen en EPC-berekeningen voor de bouwvergunning worden gemaakt.

  • Bouw

Als de bouwvergunnng er is, kan het gaan beginnen! Vooraf is besproken hoe de bouw zal gaan. Er zijn verschillende opties. Zo kunnen wij de houtpakketten leveren en bouwt men het huis zelf. Timbertalo geeft dan bouwadvies, want houtstapel is echt een specialisme. Ons bouwteam kan ook het huis bouwen.

En dan kan het genieten beginnen! Wonen is een houten huis is heel comfortabel.