Nieuw project in Philippine van start

In het Zeeuwse dorp Philippine zal door ons een modern type Finse woning worden gebouwd. Het huis is gebaseerd op type KotiJoonas 142. Aan dit ontwerp zijn aanpassingen gedaan naar wens van de toekomstige bewoners; zo heeft de carport een andere plek gekregen en is de indeling iets anders geworden.  Het huis is levensloopbestendig, zo bevinden alle vertrekken zich op de begane grond en zijn alle deuren extra breed (1 m). De slaapkamer en badkamer zijn ruim opgezet. Het project bevindt zich in de startfase met het verkrijgen van een bouwvergunning.

Vergunning rond voor Aikido-yogacentrum en woonhuis Almere

Afgelopen week kregen we goed nieuws: groen licht voor de bouw van een aikido-yogacentrum en een woonhuis. Wij gaan deze bouwen in opdracht van Yoga Meirink, www.meirink.nl.

Deze gebouwen komen te staan in Oosterwold, een uniek groen woongebied in ontwikkeling in de provincie Flevoland, tussen Zeewolde en Almere. Hier heeft men alle ruimte om op eigen initiatief en naar eigen wens vorm te geven aan dromen en overtuigingen.

Het yogacentrum heeft een speciale, achthoekige vorm. In de toekomst worden hier yogalessen en aikidolessen verzorgd door de eigenaren, die ernaast gaan wonen. Voor de familie wordt een woonhuis gebouwd. Beide van robuuste cross-laminated timber logs (afm.136 x 245mm) volgens het Finse houtstapelbouwsysteem.

“Non-settling” CLT logs van 204x245mm

Op dit moment worden de logs op maat gezaagd in de fabriek in Haapavesi. Begin juli zal gestart worden met het stapelen van de logs.

Het huis met plattegrond

Het yogacentrum met plattegrond

Project Naaldwijk

Momenteel draaien de houtbewerkingsmachines in Haapavesi op volle toeren, eind mei wordt gestart met de bouw van een prachtige woning in het Westland, naar volledig eigen ontwerp van de opdrachtgever.

Het huis wordt met de nieuwste technologische ontwikkeling in logbouw gebouwd: de revolutionaire CLT-logs (CLT staat voor Cross Laminated Timber). Zie voor meer informatie de website van Timber-hirsi.

Deze 204mm logs geven een zeer robuust uiterlijk en garanderen een comfort en duurzaamheid die moeilijk te evenaren zal zijn.

Het is een huis met een grote veranda aan de achterzijde en weinig aparte afgesloten ruimtes zowel op de begane grond als de verdieping. Een grote loft aan de voorzijde vergroot het ruimtelijk effect.

De Hündegger aan het werk in Haapavesi

“Non-settling” CLT logs van 204x245mm

De slaapkamers zijn allemaal in de kelder ondergebracht, waardoor het huis zelf veel leefruimte biedt voor alle gezinsleden.

We zullen op onze website af en toe wat updates geven over de realisatie.  

De bouwlocatie