Project Herkenbosch

Voor het project in Herkenbosch hebben wij de vrachtwagen met grote pakketten hout uitgeladen. Hier wordt het bestaande huis geïsoleerd en bekleed met houtlogs en een uitbouw gerealiseerd. De eigenaren gaan deze klus zelf klaren. We kregen al veelbelovende foto’s binnen van de eerste fase van de bouw.

 

Update Deelerwoud

De afgelopen zes weken is er hard gewerkt aan de uitbouw van het Noorse Jachthuis in het Deelerwoud.  Half mei was het dak dicht.  Nu zijn ze bezig met het aftimmeren. Aan de binnenkant blijft de logstructuur zichtbaar en aan de buitenkant is een houtskeletframe gemaakt ten behoeve van de isolatie met houtvezelplaat.

Bouw in Deelerwoud van start gegaan

Vorige week maandag werd de eerste laag log gelegd in het Deelerwoud waar wij een aanbouw realiseren. Het is een bijzonder project omdat het om een aanbouw aan een bestaande, monumentaal Noors Jachthuis uit 1880 gaat.  De eerste fase verloopt voorspoedig. Vandaag moest de kraan eraan te pas komen om de zware nokbalken op de plaats te leggen.

Bijzonder project in het Deelerwoud

Dit voorjaar gaan we aan de slag met een bijzonder project: een uitbouw aan een monumentaal Noors houten huis in het Deelerwoud bij Hoenderloo. Op basis van het ontwerp van een gerenomeerd architectenbureau zijn de tekeningen in Finland gemaakt en nu is het zover dat de logs in Finland op maat gezaagd kunnen worden.

Het Noorse huis werd gebouwd in 1880 als jachthuis in chaletstijl. De eigenaren willen de woning vergroten door het toevoegen van een aanbouw. Het monument en de nieuwbouw worden met elkaar verbonden door een verbindingslid dat, overeenkomstig met de nieuwbouw, bekleed wordt met verticale zwart geschilderde houten geveldelen. Deze afwijkende gevelbekleding, zowel in kleur als verticale toepassing, dient als contrast tussen het monument en de nieuwbouw.

Ondertussen in Hellevoetsluis

Het huis in Hellevoetsluis vordert gestaag. Na de kerstvakantie zijn de vakmannen weer uitgerust verder gegaan.

Eind november zag het er zo uit:

En inmiddels heeft het huis al een kleurtje:

Voortgang Hellevoetsluis

We zijn nu zes dagen verder. De bouw is nu zover gevorderd dat er vandaag een dak op het huis gemaakt wordt. Zie hieronder voor een fotoimpressie.

 

 

Start gemaakt met huis in Hellevoetsluis

In Hellevoetsluis hebben we dinsdag de vrachtwagen met logs uitgeladen. Daarna is het bouwteam begonnen met stapelen; inmiddels zitten ze, een dag verder, al op 8 lagen (2 meter hoog). Vanaf nu kan er niet meer met de hand worden gewerkt en maakt het team gebruik van een kraan.

Het gaat vlot omdat er een hele goede basis voor ons is gelegd. Dat hebben we niet zo vaak zo netjes passend gezien, complimenten aan Waalboer bouw!

Wij verwachten nu dat we na het weekend de dakconstructie er al op zullen hebben, dat zal maandag waterdicht zijn, maar het huis is dan nog niet winddicht.

   

Uitbouw en bekleding woning

Binnenkort gaat er een nieuw project in productie, een uitbouw aan een stenen woning. Ter verfraaiing en voor het aanbrengen van isolatie, zal de buitengevel van de bestaande bouw bekleed worden met houten logpanelen (schijnlogs van 28 x 270 mm). Onze klanten gaan het helemaal zelf bouwen.

Dat is ook een voordeel van houtstapelbouw: het is relatief eenvoudig en snel te bouwen.

Nieuw project Hellevoetsluis

De tekeningen zijn klaar, de handtekeningen gezet; er staat een nieuw project op stapel! Dit najaar nog zal er door ons in Hellevoetsluis deze recreatiewoning gerealiseerd worden. Het is een recreatiewoning die geschikt is voor permanente bewoning, ontworpen om zoveel mogelijk ruimte te creëren binnen de mogelijkheden.

Huis Venray opgeleverd

In augustus werd eindelijk het raam met de schuine kant voor de achterzijde nageleverd. Met de plaatsing daarvan, is het huis naar tevredenheid opgeleverd. Wij wensen de familie heel veel woonplezier in hun Finse houtstapelbouwwoning!